Sabtu, 17 Mei 2008

KURSUS TEKNOLOGI PEMPROSESAN MAKANAN





Seramai 20 orang peserta dari kumpulan aktiviti KEMAS PKK negeri Perak telah mengikut Kursus Teknologi Pemprosesan Makanan yang bermula dari 16 Mei hingga 17 Mei 2008 bertempat di Pusat Kegiatan Masyarakat Sungai Siput (U).


Antara objektif kursus adalah :



  1. Memberi pendedahan kepada masyarakat luar bandar terhadap pemprosesan makanan yang berkualiti, tahan lama dan mampu bersaing dipasaran setempat.

  2. Memberi peluang kepada peserta mempelajari teknik pemprosesan makanan yang betul dan berkualiti.

  3. Melahirkan usahawan makanan luar bandar yang berpotensi dan berpengetahuan serta meningkatkan kualti hidup sedia ada.

  4. Meningkatkan taraf Industri-industri kecil pertanian dan hiliran berasaskan pertanian bagi menyumbang kepada keperluan indusrti makanan.




Tiada ulasan: